Despre noi

Istoria Nexus Trading Company    

Nexus Trading a luat fiinta in 1994 (pornita initial in 1992 sub denumirea de Magma Conf Srl) si avea ca obiecte de activitate vanzarea de masini de cusut noi si second-hand, accesorii, hartie pentru tipar si consultanta pentru firmele italiene de confectii care aveau contracte cu fabricile din Romania.

In acea vreme producatorii italieni din domeniul industriei textile luau in calcul tot mai serios oportunitatea mutarii facilitatilor de productie in Europa de Est. Aceste firme erau în cãutare de colaboratori locali responsabili cu procesul de productie, stabilirea preturilor, controlul calitatii si a termenelor de livrare.

Nexus a reusit sa se impuna ca reprezentanta a mai multor marci italiene de confectii ce produceau imbracaminte in fabricile din Romania.
In 1995 Nexus producea peste 2 milioane de produse in 11 fabrici de pe teritoriul Romaniei, acoperind o gama foarte larga de confectii, de la costume de baie pana la imbracaminte de schi.

Nexus a realizat nevoia fabricilor din Romania de a dispune in scurt timp de masini de cusut, ace si accesorii de cea mai buna calitate, pentru a putea sã-si mentina ciclul de productie neintrerupt si astfel, pentru a-si putea onora contractele.

De asemenea, Nexus a fost prima companie romaneasca avand ca obiectiv comercializarea masinilor de cusut si accesoriilor penru industria textila (neluând in considerare reprezentantele oficiale ale producatorilor).

Ca urmare, Nexus si-a dezvoltat si extins o retea proprie de distributie de masini de cusut, subansamble si acesorii pentru industria textila.

In 1996, Nexus a luat legatura cu producatorul de ace Schmetz si l-a invitat pe directorul general al companiei – Dl. Lehnen – sa viziteze Romania si sa studieze posibilitatea de a colabora cu Nexus in vederea comercializarii celor mai faimoase ace de cusut din lume.

In acea vreme industria textila din România consuma cca 100.000 ace Schmetz pe an si Dl. Lehnen si-a exprimat intentia de a acorda firmei Nexus exclusivitate pentru disributia si vanzarea acelor Schmetz in Romania. Astfel, Nexus si-a extins reteaua de distributie si vanzare de la an la an, ajungand acum, dupa 9 ani , la 7.000.000 de ace Schmetz vandute pe an fabricilor romanesti.

Cu doi ani în urma, Nexus a inteles ca cele mai mari probleme ale fabricilor de confectii le reprezentau termenele lungi de livrare a pieselor de schimb si in unele cazuri, calitatea scazuta a acestora. Ca o urmare fireasca, Nexus a decis implementarea aceleiasi strategii ca in cazul acelor Schmetz, ajungand astazi sa isi diversifice gama numai cu produse de calitate si mai mult, sa isi creeze stocuri in Romania pentru produsele cu rulaj mediu si mare reducand astfel la minimum timpul de livrare.

Banner

Istoria Dunlap Sunbrand International

Jack Dunlap a infiintat Dunlap Sales in 1968. Impreuna cu sotia sa Donna au inceput sa vanda ace si fermoare direct din locuinta lor. Un an mai tarziu au facut prima angajare. In sase ani, compania s-a mutat din locuinta lui Dunlap intr-o alta cladire si si-a tiparit primul catalog. Astazi, afacerea se pastreaza inca in familie si a crescut foarte mult, ajungand la peste 120 de angajati. Ginerele lor – Bruce McInnis – este Presedintele companiei, iar fiica lor – Jane McInnis – este Director de Productie/Operational. De atunci, compania si-a diversificat linia de productie, adaugand si alte game de produse inclusiv Juki, Union Special, Singer, Bother, Pfaff, AMF Reece, Rimoldi, Eastman si multe altele.

Firma si-a deschis birouri in SUA, Republica Dominicana, Honduras, Mexic si Mare Britanie. Dunlap Sunbrand International a fost fondat in 2002, dupa ce Dunlap Sales Inc. a achizitionat bunurile si a angajat personalul firmei WG Apparel, Inc, (Sunbrand). Aceasta achizitie a crescut aria de vanzari a firmei si a intarit pozitia acesteia in emisfera vestica.

Astazi, afacerea este administrata la fel ca si in timpurile de inceput. Misiunea lui Jack Dunlap a fost sa serveasca industria articolelor cusute printr-o distributie prompta a echipamentelor, pieselor de schimb, a consumabilelor si a tuturor serviciilor necesare.

Compania inca este condusa dupa aceleasi valori care au fost stabilite la infiintare:
Derularea afacerii cu onestitate si integritate.
Furnizarea unei game largi de produse de calitate pentru a face fata cerintelor si nevoilor clientului.
Oferirea celei mai bune asistente tehnice si consultanta dupa cerintele fiecarui client in parte.
Intarirea si pastrarea respectului reciproc cu clientii companiei.
Oferirea fiecarui angajat ocazia si posibilitatea de a creste si a avansa profesional.

DSI intelege ca prin dezvoltarea unor parteneriate strategice pe termen lung cu clientii si distribuitorii se va obtine reducere a costurilor totale in lantul de livrare. Aceste parteneriate permit ambelor companii sa se concentreze pe livrarea unor produse si servicii intr-o maniera foarte eficienta astfel incat clientul sa-si atinga obiectivele de achizitii. DSI este hotarata sa dezvolte aceste parteneriate strategice si va aloca resursele necesare pentru a sprijini cresterea acestor parteneriate.